Hem Mat&Dryck Kilchoman 100% Islay 7th Edition släpps i dag – bara 240 flaskor når Sverige

Kilchoman 100% Islay 7th Edition släpps i dag – bara 240 flaskor når Sverige

0
0

Kilchoman 100% Islay 7th Edition är en unik Single Malt Whisky som Kilchoman är ensamma om att framställa. Uttrycket ”from barley to bottle” innebär att den framställs av korn från Rockside Farm, gården där Islays minsta destilleri håller hus. Totalt når 240 flaskor Sverige och dessa släpps som webblansering på Systembolaget torsdagen den 7 september 2017.

Kilchoman 100% Islay 7th Edition destillerades 2010 och har sedan dess legat på bourbonfat från Buffalo Trace-destilleriet. 100% Islay är en unik whisky som verkligen gör skäl för namnet “from barley to bottle” då kornet till whiskyn hämtas från den egna gården Rockside Farm, där det också genomgår traditionell golvmältning. Med sina 20 ppm har 100% Islay en aning mindre rökig karaktär än övriga varianter från destilleriet. I sedvanlig Kilchomananda är whiskyn naturlig i färgen och icke kylfiltrerad. Sedan tidigare finns Machir Bay i Systembolagets ordinarie sortiment.

–Detta är en whisky som är unik i sitt slag vilket gör den till ett eftertraktat byte bland whiskyentusiaster världen över. Varje utgåva som släpps har mer ålder än föregående vilket gör att produkten skiljer sig från år till år. Den ytterst begränsade tillgången gör att denna produkt snabbt tar slut och det gäller verkligen att vara alert om man vill vara säker på att komma över en flaska, säger Peter Kokovic, Affärsområdeschef Enjoy Wine & Spirits.

Kilchoman 100% Islay 7th Edition har en elegant rökig doft med inslag av honung, apelsin, citrus och stenfrukt. Den har en finstämd ton där lätt rökighet samsas med inslag apelsin- och citronmarmelad. Avslutningen är elegant och finstämd.

Fakta Kilchoman 100% Islay 7th Edition

Single Malt Whisky

Ursprung: Islay, Skottland

Alkoholhalt: 50%

Storlek: 700 ml

Pris: 899 kr

Antal: 240 flaskor

Sortiment: Webblansering på Systembolaget

Lanseringsdatum: 7 september 2017

Fakta om Kilchoman Distillery

Kilchoman är något så unikt som ett småskaligt familjeägt destilleri på Islay. När de första dropparna började sippra ut från kopparpannorna den 14 december 2005 var Kilchoman det första destilleriet som öppnat på Islay under de senaste 124 åren. Kilchoman destillerar ca 175 000 liter per år och är därmed Islays i särklass minsta destilleri och ett av de minsta destillerierna i hela Skottland. Trots att småskalig framställning i ärlighetens namn inte alltid behöver innebära högre kvalitet, så är det i detta fall precis det som gör Kilchoman unikt, något som bevisas av alla de utmärkelser som destilleriet redan hunnit få.

Fler relaterade artiklar
Fler artiklar av Tommy Jeppsson
Läs mer artiklar om Mat&Dryck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Läs också

Här finns världens bästa öppningshål – du måste slå över Atlanten

Vilket som är världens bästa golfhål kan man diskutera i timmar. Vilket som är världens bä…