Hem Svenska golfpaket Sankt Jörgen Park: En citynära oas med med spa och 18 hål

Sankt Jörgen Park: En citynära oas med med spa och 18 hål

0
0

Sankt Jörgen Park Resort strax utanför centrala Göteborg har ett koncept som är tilltalande.

”Kom hit och slappna av, ät jättegod mat, nyttja en av Sveriges bästa spa-anläggningar, njut av ett fantastiskt hotell och om det inte räcker så har du Göteborgs nattliv inom tio minuter bort”, sammanfattar anläggningens marknadschef Lisa Thorén.

Sjunde hålet.
Sjunde hålet.

Och fortsätter:
”…sedan har vi golfbanan förstås, ett gym i världsklass, tennisbanor, fotbollsplaner, klättervägg och en del kring-aktiviteter. Tanken med det hela är lite av en amerikansk country club.”

Centralt men ändå inte

Sankt Jörgen Park ligger bara några kilometer från Göteborgs centrum men känns som ett område helt avskärmat från den urbana hetsen. Här råder lugnet, fåglar kvittrar och vinden brusar i träden.

”Allt handlar om helheten, och helheten här är en fantastisk upplevelse. Det här har blivit en grön lunga i Göteborg”, säger Lisa Thorén.
Lokalkändisen och profilen Hans ”Bula” Andersson köpte golfbanan 1995. den hade byggts av Frölunda och IFK Göteborg och stod klar lagom till det ekonomiska stålbadet 1991.

Göran Malmberg:
”Jag kom hit 1993, och på det första styrelsemötet som jag var med på så pratades det om konkurs… ’Det kan inte vara sant’, tänkte jag, men det gick ju vägen när Hasse köpte loss banan. Han är en riktig entreprenör, så det har hänt något precis hela tiden sedan dess.”

Spännande par 3-hål

Nu är det en artonhålsbana av varierande karaktär. Första delen är en ondulerad och ganska tajt parkbana, den andra delen som en öppnare links/seaside. Den röda tråden är vatten, spännande greenområden och framförallt utmanande par 3-hål.

”Det är en spännande bana med fin kvalitet. Men det är väl kanske ingen tusen kronors greenfee-bana, snarare en femhundrakronors. Målsättningen är att göra den till en evenemangsbana, med koppling till hotell och spa. Det som är unikt är att det är nära till allting”, säger Malmberg.

Spahotellet har modernistiskt futuristiska drag. Här finns 82 unikt inredda rum. På bottenplanet ligger spa-delen.

Lisa Thorén:
”Det här är ingen traditionell bastu med bubbelpool, det här är på riktigt.”

Varma, kalla och ljumma bassänger, upplevelseduschar, bastur med skiftande värmezoner och dofter, lugnande, renande, och energigivande upp till tre timmar långa spa-ritualer och hälsokurer från a till ö – allt i en rofylld och lyxig miljö som inomhus och lite kaxigt kallas för ”Himmelriket” och med interiör som går i naturens tecken, med mycket trä, sten och granit.

Golf de Luxe testar: St Jörgen Park
Bana 47%
Boende 81%
Restaurang 75%
Slutsats
På St Jörgen är golfbanan inte den stora attraktionen. Anläggningens spa är fantastiskt, restaurangen mycket och närheten till city en stor tillgång.
68 %
Ett riktigt spa!
Läsarbetyg 0 Bli först!
Fler relaterade artiklar
Fler artiklar av Tommy Jeppsson
Läs mer artiklar om Svenska golfpaket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Läs också

Här finns världens bästa öppningshål – du måste slå över Atlanten

Vilket som är världens bästa golfhål kan man diskutera i timmar. Vilket som är världens bä…